Interviu cu managerul Fanuc Ungaria, Tamas Mezei

 

Interviu cu managerul Fanuc Ungaria
Tamas Mezei
General Manager for Fanuc Hungary
Office Manager for Fanuc Romania

 

Care este cea mai nouă tehnologie în industria roboților industriali?
În ultimii câțiva ani am recunoscut un interes semnificativ în ceea ce privește roboții colaborativi, prin urmare FANUC a dezvoltat 4 roboți „verzi” care reprezintă, în portofoliul nostru, tehnologia colaborativă. Vestea bună este că laboratoarele noastre de cercetare din Japonia nu au oprit dezvoltarea, noi modele vin anul viitor pentru a oferi cel mai colorat portofoliu de roboți din lume. Aș dori să evidențiez noul nostru software numit Zero Down Time (ZDT) care este parte a pachetului de software Industry 4.0 și poate fi foarte folositor pentru a prezice potențialele nevoi de întreținere pentru a interveni înainte ca robotul să cedeze datorită lipsei activităților de mentenanță. Acest software este deja disponibil în Apple Store, iar partenerii noștri își pot urmări roboții de pe dispozitive inteligente cum sunt telefonele sau tabletele.

Cu ce se distinge Fanuc pe piață față de alți producători de roboți?
Ce pot într-adevăr să evidențiez în legătură cu roboții noștri se bazează pe feedback-ul clienților. Comparativ cu alți producători, modul de programare a roboților Fanuc este incredibil de ușor, iar calitatea și durata de viață sunt de asemenea extraordinare. Am obținut această reputație doar datorită faptului că producția de roboți este centralizată în Japonia, la compania noastră mamă, în apropierea muntelui Fuji. Calitatea managementului în ceea ce privește producția de roboți depășește media pieței datorită faptului că roboții sunt construiți de alți roboți, eliminând astfel potențialele erori umane.

Cum vedeți piața din România în ceea ce privește automatizarea cu roboți industriali?
Lucrez pe piața românească din 2010 și văd o creștere continuă a cererii pentru roboți industriali, iar tendințele arată un viitor pozitiv pentru această industrie. Chiar și raportul IRF (Federația Internațională de Robotică) prezice clar creșterea exponențială pentru întreaga zonă Centrală și Est Europeană, inclusiv România. Este unul din motivele pentru care am decis să înființăm o filială locală în Cluj Napoca.

Unde este situată România în ceea ce privește existența integratorilor de roboți comparativ cu alte țări europene?
Dimensiunile pieței diferă mult în Europa, desigur că nu putem compara piața țărilor industriale de bază din Europa cu oportunitățile locale. În Vestul Europei anumiți integratori se pot axa pe o anumită industrie, de exemplu vopsirea sau sudarea, și astfel dezvoltă soluții complete pentru diferiți utilizatori finali. În România partenerii noștri trebuie să fie mai generali, în sensul că, într-o zi ei fac o aplicație de sudare, iar următorul proiect este pentru paletizare de exemplu. Prin urmare, datorită mărimii pieței, partenerii noștri din România trebuie să se adapteze cerințelor locale. Dacă mă gândesc la ultimii câțiva ani, sunt mândru de multitudinea și varietatea de proiecte realizate cu succes mână în mână cu Inno Robotics. Îmi doresc să rămâneți pe aceeași cale și să faceți companiile locale de producție din ce în ce mai eficiente și competitive, într-o eră a accelerației tehnologice.

Write a comment

Your email address will not be published. Fields marked with * are mandatory