Interviu cu managerul Inno Robotics, Cosmin Ioaneș

 

Interviu cu managerul Inno Robotics
Cosmin Ioaneș
Manager General

 

Cum vedeți deschiderea pieței din România pentru acest tip de bussines?
Piața locală este în plină expansiune în ceea ce privește achiziția de roboți, iar implementarea de procese automatizate reprezintă o necesitate prin care industria se aadapteaza la noile cerințe ale pieței. Acest aspect este primul pas in dezvoltare dacă dorim să ne aliniem din punct de vedere productiv și calitativ cu Europa de Vest.

Există o concurență acerbă în acest domeniu?
Încă reprezintă un domeniu de nișă pe piața locală care este în continuă creștere, dar de fiecare data ne-am propus să ne diferențiem prin calitatea serviciilor și produselor și, cel mai important, prin inovație. Indiferent de domeniu, inovația reprezintă cheia succesului.

Pentru ce domeniu industrial se cere automatizare pe piața din România?
În momentul de față aproape în toate industiile a apărut necesitatea de intergrare de roboți industriali. Ca de exemplu: pentru industia prelucrării metalelor roboții sunt folosiți la încărcarea și descărcarea mașinilor unelte, la sudarea diverselor componente, la vopsirea acestora, ambalare, sortare, etc. Acest model se aplică și în industria porțelanului, în industria lemnului, industria sticlei.

Cum sunteți privit de către angajații fabricilor unde intregrați roboți având în vedere faptul că aceștia preiau locurile de muncă ale oamenilor?
Roboții nu înlocuiesc oamenii, ci vin în completare și le ușurează munca. Până în momentul de față nu s-au făcut reduceri de personal în nici o fabrică unde am instalat roboți pe motiv că robotul a înlocuit angajatul. Dimpotrivă, automatizarea a ajutat la dezvoltarea afacerii și la crearea de noi locuri de muncă. Roboții preiau toate sarcinile în care condițiile de muncă sunt dificile sau improprii pentru oameni (munca repetitivă, mediu toxic, căldura excesivă, sarcini grele). Asadar, dacă la început angajații priveau cu scepticism și îngrijorare spre celulele robotizate, în momentul de față aceștia au observat beneficiile aduse în special în calitatea muncii prestate, aspect care îi privește direct.

Care sunt obiectivele pentru dezvoltarea continuă a companiei?
În perioada imediat următoare obiectivul este de a ne dota cu echipamente pentru a fi capabili de a realiza producție in-house, astfel încât 90% din componentele unei celule automatizate, care necesită prelucrări mecanice, să fie realizate în atelierul nostru.
Ne-am propus să continuăm să inovăm în fiecare zi puțin mai mult decât în ziua anterioară, să avem clienți mulțumiți de fiecare dată, să avem angajați motivați și să ajungem o companie a cărui nume să fie rostit de fiecare dată când se dorește o automatizare cu roboți.

Write a comment

Your email address will not be published. Fields marked with * are mandatory