Industria de mase plastice este în creștere continuă, iar automatizarea nu facilitează producătorul doar pentru optimizarea proceselor de producţie, ci îi oferă flexibilitate la noile cerințe ale pieței, menţinându-şi astfel avansul faţă de concurenţă.

Asistarea mașinilor de injecție

Procesul de producție automatizat de Inno Robotics include o masă de încărcare indexabilă pe care operatorul încarcă pe dispozitivul de poziționare numărul de piese necesar (în funcție de programul selectat) pentru a fi preluate ulterior de către robot. Robotul preia câte o piesă de pe masa de încarcare, o așează în sistemul de centrare, de unde o preia din nou și o depune în matrița de injectat. Preluarea pieselor se face cu un gripper pneumatic interschimbabil pentru cele două variante de produs. În urma poziționării piesei furnir în matriță robotul preia piesa deja injectată din matriță, iar la retragere, cu ajutorul sistemului de curățare cu jet de aer, îndepărtează resturile de plastic rămase în matriță de la injectarea precedentă.
Piesele finite se depun pe masa rotativă de evacuare până la umplerea sistemului de stocare – aproximativ 12 poziții libere, apoi se rotește spre exteriorul celulei robotizate astfel încât operatorul să poată efectua descărcarea.